Ustalık Telafi Programı Başvuru Şartları

17.03.2023 836

Program Kapsamından Yararlanabilme Şartları:

• Bu programlardan hangi yıl mezun olduklarına ve yaşına bakılmaksızın, istemeleri halinde, tüm üniversite ve lise mezunları yararlanabilecektir.
  • Programa bir işletme ile sözleşme yapılması sonrasında başlanacaktır.  Van ili Tuşba ilçe sınırları içerisinde bulunmayan işletmelerden Cilt Bakımı ve Güzellik bölümünün erkek öğrencileri haricinde öğrenci alınmamaktadır.
  • Kurumumuza kayıt yapacak öğrencilerin kayıt yapacakları meslek dalında çalışmalarına engel teşkil edecek bir sağlık durumları bulunmamalıdır.
  • Öğrenci eğitim süresi boyunca çalıştığını beyan ettiği işyerinde olacaktır.
  • Öğrencinin çalıştığını beyan ettiği işyerinde kayıt yaptırdığı alandan "Ustalık Belgesi" ve "Usta Öğreticilik Belgesi" ile işyerine ait "Vergi Levhası" olmalıdır.
  • Eğitim süresince işletmelere programa katılan her bir personel için şartları sağlaması durumunda her ay asgari ücretin yarısı kadar devlet katkısı ödenecektir.
  • Eğitim süresince öğrenci staj dosyası hazırlayacak, staj dosyasını teslim etmesinin ardından sınava girebilecektir.
  • Eğitim sonunda yapılacak beceri sınavında başarılı olan personele ustalık belgesi düzenlenecektir.
  • Programa katılmak için ön şart yoktur. (İstihdam şartı, ortalama personel sayısı vb.)